Plaatsbeschrijving Landen

Wil u een plaatsbeschrijving laten opmaken in Landen? Reken op de objectieve deskundigheid van het Expertiseburo, meer dan 25 jaar ervaring in het vak!

plaatsbeschrijving Landen

Plaatsbeschrijving Landen

Zoekt u een expert in plaatsbeschrijvingen bij de start of einde huur, koop / verkoop, werken of opleveringen in Landen? Het Expertiseburo staat voor u klaar om snel en onpartijdig een expertise uit te voeren. Wij werken vanuit Mechelen voor heel Vlaanderen en Brussel. Een uitgebreide, nauwkeurige plaatsbeschrijving is zowel voor de huurder als voor de verhuurder een must. Meer nog, het is sinds 2008 zelfs verplicht. Een professionele expertise kan heel wat pijnlijke discussies over huurschade of klachten over schade door werken vermijden. Reken op de objectieve deskundigheid van het Expertiseburo, meer dan 25 jaar ervaring in het vak!

plaatsbeschrijving Landen

plaatsbeschrijving Landen

Soorten plaatsbeschrijvingen

Plaatsbeschrijving huurwoning of huurcontract

Staat u op het punt om een pand te huren of te verhuren? Dan komt het Expertiseburo langs om een objectieve en gedetailleerde plaatsbeschrijving van de toestand van het verhuurde pand op te stellen. Dit document dient als basis voor de eindcontrole bij einde huur. Zo kan u heel wat discussies vermijden over huurschade die al dan niet het gevolg is van normale slijtage of schade die door de huurder is veroorzaakt.

Plaatsbeschrijving bij vertrek

Is de huurtermijn ten einde gekomen? Dan moet de huurder het pand achterlaten in de staat waarin hij of zij het pand heeft ontvangen zoals beschreven in de plaatsbeschrijving opgesteld bij aanvang huur. Dit gebeurt vlak voor de uiteindelijke sleuteloverdracht. Als het pand schade vertoont die niet in de plaatsbeschrijving vermeld stond, dan moet de huurder de schade (laten) herstellen op eigen kosten indien deze niet te wijten is aan normale slijtage. Let wel, iets dat verslijt als gevolg van gebrek aan onderhoud valt eveneens ten laste van de huurder. De standaardregel is uiteraard dat u als huurder het pand leeg en opgekuist achterlaat wel steeds rekening houdend met de staat hoe het gekregen heeft. Om discussie te vermijden, is het aangewezen om deze expertise te laten uitvoeren door een onafhankelijke deskundige partij.

plaatsbeschrijving Landen

Plaatsbeschrijving aanvang werken

Komt er een nieuwbouw naast uw deur? Hebben de buren ingrijpende renovatieplannen? Wordt de stoep of straat opgebroken voor wegen- of rioleringswerken? U kan zich niet verzetten tegen verbouwings- of afbraakwerken van een aanpalend pand of voorkomen dat er wegen- of rioleringswerken worden uitgevoerd in de straat. Maar wanneer deze werken impact kunnen hebben op uw woning of appartementsgebouw, is het aangewezen om een plaatsbeschrijving uit te voeren nog vóór de werken starten. Een plaatsbeschrijving voor aanvang van de werken, wordt meestal opgemaakt in opdracht van een bouwheer, aannemer of architect. In deze plaatsbeschrijving worden alle aanwezige gebreken geïnventariseerd in een gedetailleerd verslag zodat er geen discussie is wanneer er in de loop van het bouwproces schade zou veroorzaakt worden.

Plaatsbeschrijving woning (aankoop of verkoop)

Staat u op het punt om een pand te kopen of te verkopen? Dan komt het Expertiseburo langs om een objectieve en gedetailleerde plaatsbeschrijving van de bestaande toestand van het betreffende pand op te stellen. Dit document dient als basis voor de eindcontrole bij finale overdracht. Zo kan u heel wat discussies vermijden over schade die al dan niet het gevolg is van normale slijtage of schade die door de bewoner is veroorzaakt.

Plaatsbeschrijving nieuwbouw oplevering

Heeft u een woning of appartement op plan gekocht? Wanneer uw woning of appartement klaar is, wordt u door de aannemer/bouwheer uitgenodigd om over te gaan tot de voorlopige oplevering. In dat geval kunnen wij u bijstaan in de rondgang om eventuele onvolmaaktheden en gebreken op te sporen en aan te duiden. Indien u zaken opmerkt of bepaalde punten heeft waar u niet mee akkoord bent, is het belangrijk deze ten laatste op de dag van de voorlopige oplevering te melden. Daarna heeft u het pand aanvaard in de staat zoals het zich bevindt. 

plaatsbeschrijving Landen

Plaatsbeschrijving prijs

De prijs van een plaatsbeschrijving is afhankelijk van de soort plaatsbeschrijving, het type pand, de oppervlakte van het pand en de eventuele oppervlakte van het perceel.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor uw plaatsbeschrijving in Landen.

Plaatsbeschrijving verplicht

Sinds 2008 is het verplicht om een plaatsbeschrijving uit te voeren wanneer u als eigenaar een pand verhuurt of wanneer u als huurder een nieuw pand betrekt. De registratie van de plaatsbeschrijving is een verplichting voor de eigenaar. Het verslag kan steeds worden toegevoegd bij het huurcontract dat reeds geregistreerd staat.

Plaatsbeschrijving registreren

Via de online toepassing MyRent kunt u een huurcontract en/of een plaatsbeschrijving registreren. De registratie van de plaatsbeschrijving is een verplichting voor de eigenaar.

Wil u een plaatsbeschrijving laten opmaken in Landen? Reken op de objectieve deskundigheid van het Expertiseburo, meer dan 25 jaar ervaring in het vak!

Expertiseburo

Onze experts: Het Expertiseburo is een voortzetting van de hoofdactiviteit van landmeetburo Erik Van de Put gcv dat 25 jaar geleden in Mechelen werd opgestart. Wat begon als een éénmanszaak is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig expertisebureau met 6 medewerkers die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van plaatsbeschrijvingen voor start huur en einde huur, voor aanvang van werken en expertises bij opleveringen. De voorbije jaren is ook het vertrouwen bij klanten en makelaars gegroeid en heeft het Expertiseburo een mooie klantenportefeuille opgebouwd met sterke referenties.

Onze ervaring: Het Expertiseburo heeft een kwarteeuw ervaring en dat is van onschatbare waarde. Wij hebben het vak in onze vingers én wij hebben de knowhow om met bepaalde probleemsituaties om te gaan. Wij werken nauw samen met een advocatenkantoor dat o.a. gespecialiseerd is in huurrecht en we kunnen consulteren bij specifieke vragen of kunnen inschakelen bij bepaalde geschillen. Op die manier kunnen we steeds een extra service geven aan onze klanten.

Onze waarden: De service van het Expertiseburo is gebaseerd op de volgende waarden:

  • Wij houden ons aan de ethische code van ons beroep: onafhankelijk en deontologisch correct.
  • Wij leveren kwalitatief werk af tegen een correcte prijs. Onze plaatsbeschrijvingen zijn zoals de wet het voorschrijft zeer gedetailleerd en omstandig beschreven. 
  • Wij hebben de knowhow en de expertise om onze klanten (huurder, verhuurder, makelaar, bouwheer) correct te informeren.
  • Wij werken in team: elke schakel in het proces is belangrijk, van de expertise tot de correcte afhandeling van het dossier.
  • Wij zijn het hele jaar door beschikbaar, ook in de vakantieperiode of bouwverlof. 
  • Wij zijn flexibel, professioneel en werken in vertrouwen.

plaatsbeschrijving Landen

plaatsbeschrijving Landen

Plaatsbeschrijving Landen

Wil u een plaatsbeschrijving laten opmaken in Landen? Reken op de objectieve deskundigheid van het Expertiseburo, meer dan 25 jaar ervaring in het vak! Wij werken vanuit Mechelen voor heel Vlaanderen en Brussel.

Expertiseburo Mechelen

Schaliënhoevedreef 20T
2800 Mechelen

Contactgegevens

015 41 03 20
info@expertiseburo.be

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x