Plaatsbeschrijvingen

Plaatsbeschrijving bij start huur

Sta je op het punt om een pand te huren / verhuren?
Dan komt het Expertiseburo langs om een objectieve en gedetailleerde plaatsbeschrijving van de toestand van het verhuurde pand op te stellen. Dit document dient als basis voor de eindcontrole bij einde huur ( schouwing) . Zo kan je heel wat discussies vermijden over huurschade die al dan niet het gevolg is van normale slijtage of schade die door de huurder is veroorzaakt.

Plaatsbeschrijving bij einde huur

Is de huurtermijn ten einde gekomen? Wat is dit juist en waarom is het aangewezen dat een onafhankelijke deskundige deze uitvoert?

Plaatsbeschrijving bij aanvang werken

Komt er een nieuwbouw naast jouw deur? Hebben jouw buren ingrijpende renovatieplannen? Wordt jouw stoep of straat opgebroken voor wegen- of rioleringswerken?
Je kan je als bewoner niet verzetten tegen verbouwings- of afbraakwerken van een aanpalend pand of voorkomen dat er wegen- of rioleringswerken worden uitgevoerd in je straat. Maar, wanneer deze werken impact kunnen hebben op jouw eigendom, is het aangewezen om een plaatsbeschrijving uit te voeren nog vóór de werken starten.

Plaatsbeschrijving bij verkoop / aankoop woning

Wanneer je je woning verkoop en je als verkoper langer in een pand mag blijven wonen of wanneer de koper voorafgaandelijk de akte als zijn intrek mag nemen. Neem je dan best een plaatsbeschrijving? Het antwoord is JA.

Bijstand bij voorlopige oplevering

Wanneer uw appartement klaar is, wordt u door de aannemer/bouwheer uitgenodigd om over te gaan tot de "voorlopige oplevering". In dat geval kunnen wij u bijstaan in de rondgang om eventuele onvolmaaktheden/gebreken op te sporen en aan te duiden. Belangrijk is indien u zaken of bepaalde punten heeft waar u niet mee akkoord bent, deze ten laatste op de dag van de voorlopige oplevering te melden. Daarna heeft u het pand aanvaard in de staat zoals het zich bevindt.

Maatwerk

U vindt niet wat u zoekt op onze website? Contacteer ons gerust om te kijken of en hoe we u van dienst kunnen zijn.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x